Om RiVest

Generelt
RiVest er et enkeltmannsforetak som drives av Håvard Risøy Vestbø.
Foretaket startet i 2008 med datamaskinreparasjon, før det bar over på elektronikk og bilstereo.
Nå drives det kun med fotografering fra luften.
Jeg har alltid hatt interesse for elektronikk og radiostyrte “dubbedingser”, og har flydd RC-modeller i mange år.
Nå er det helikopter det går i, både singelrotor og multirotor.
Til fotografering og filming er det multirotor som brukes, på grunn av lavere vibrasjon.

Har kontor hjemme i Ølen.

 

Godkjenning
Slik virksomheten er underlagt strenge krav fra myndighetene.
Jeg har lisens for fotografering/filming fra luften, utstedt av Nasjonal Sikkerhetsmyndighet. Denne lisensen gjelder alt norsk landområde, indre farvann og sjøterritoriet, samt luftområder over disse.
RiVest har “Approval for RPAS Operations NO.RPAS.0083” utstedt av Luftfartstilsynet.
Denne godkjenningen gjelder for VLOS operasjoner, og EVLOS operasjoner.
VLOS = Visual line of sight. Innenfor synsrekkevidde, 400meter horisontalt, 400fot vertikalt.
EVLOS = Extended visual line of sight. Her kan jeg fly høyere enn 400fot og lengre enn 400meter ved hjelp av spotter med kikkert. I slike oppdrag har jeg kommunikasjon med flytårnet før og evnt under operasjonen.

 

Utstyr
Fartøyene som benyttes har profesjonelt utstyr med militærstandard på komponentene. Disse kan blant annet stå rolig i luften uten input fra pilot ved hjelp av GPS posisjonering. Utstyret er grundig testet før det blir tatt i bruk og vedlikeholdes jevnlig. Før hvert oppdrag brukes en sjekkliste for å være sikker på at noe ikke glemmes.
Fotokamera henger under fartøyene og er gyrostabilisert. På den måten vil en alltid få et vannrett og rolig bilde selv i mer krevende værforhold. Utstyret har allikevel en viss værbegrensing.

Hovedsaklig benyttes det et DJI S900 hexacopter som har 6 motorer. Under denne henger det et Sony Nex-5n systemkamera i en 3-akse børsteløs gimbal.
Har og annet utstyr som Tarot T810 med 2-akset gimbal for Sony Nex, og en TBS Discovery som er et mindre quadcopter med 2-akset gimbal og gopro kamera. Dette kan fly i mer krevende vindforhold og er å foretrekke ved inspeksjon o.l.

 

Sikkerhet
Alt utstyr blir vedlikeholdt og kontrollert etter hvert oppdrag. Dette sikrer på en best mulig måte at utstyret er i beste stand. Jeg har god erfaring og kunnskap innen bruk av maskinene.
Værforhold kan sette en stopper for et oppdrag pga. sikkerhetsmessige årsaker. Jeg kan ikke gjøre noe med været, men skulle dårlig vær oppstå under oppdrag kommer jeg tilbake og fullfører uten ekstra kostnad.
Avstand til 3.part er også viktig i henhold til sikkerhet. En uvitende person vet ikke hvordan han skal reagere eller hva som skjer om noe skulle gå galt.
Om et uhell allikevel skulle oppstå, har jeg en ansvarsforsikring hos QBE som dekker skader.

 

Betaling
Betaling for oppdrag skjer etter endt oppdrag. Kunde vil få tilsendt faktura sammen med vannmerkede bilder. Etter betaling kommer en DVD-plate med høyoppløste bilder uten vannmerke tilsendt i posten.
Kunde står da fritt til bruk og fremkalling av bildene.
Videresalg av bilder skal ikke skje uten avtale med RiVest.
RiVest forbeholder seg retten til å bruke kundefoto til reklamering i sosiale medier, og på hjemmesiden om ikke annet er avtalt.

 

org.nr 992163232